Verdens beste dykkersteder

admin      -

Verdens beste dykkersteder

Barracuda Point, Sipadan Island, Malaysia

Barracuda Point, som er kåret til verdens beste dykkersted, får navnet sitt fra tusener av barrakuda fisker som former seg i en tornado-formasjon i havet. Du kan dykker på rundt 40 meter og dypere, med en synlighet på 30 meter. Se skilpadder, haier og pittoreske korallrev som stuper 600 meter ned til havbunnen. Korallrevet har alt du kan tenke deg, og er det største i Sørøst-Asia, og har verdens største biologiske mangfold i hele havet. Her tiltrekkes mange typer av skater og rokker, haiarter, og tusenvis av ulike fisker. I korallrevet kan du utforske det mikroskopiske dyrelivet, og kanskje få øye på noen små pygmesjøhester, kamuflasjeeksperten metasepia pfefferi eller en fargerik mandarinfisk. Et absolutt must for enhver dykker!

Blue Corner Wall, Palau, Mikronesia

Palau, som ligger øst for Filippinene, er et av de mest spennende stedene å dykke. Her kan du forvente å se opptil 13 ulike haiarter og fantastiske korallrev. Sørøst-Asia byr på et tropisk klima året rundt som betyr at du kan dykke her når som helst. Dykk på åtte til 30 meters dyp, og med en synlighet i vannet på 13-18 meter, finnes alle mulighetene der. Blue Corner er kjent for et dykkersted hvor du hekter deg fast i berg, ofte på grunn av sterke strømmer i havet, og observerer alt det utrolige rundt deg. Alt fra skilpadder, skjellfinnefisker og napoleonfisk.

Yongala, Australia

Yongala i Australias Great Barrier Reef er mest kjent for vrakdykking av SS Yongala skipet. Skipet sank i 1911 og er det mest bevarte vraket i Australia. Akkurat dette gjør det så spennende å dykke her. Yongala vraket finner du på 14-28 meters dybde og er fantastisk for nattdykk. Dykkerstedet er for mer erfarne dykkere hvor du må ha gjennomført seks dykk. Dersom du ikke har dykket så mye det siste året må du gjennomføre tilsvarende prøver før du kan dykke her.

Ikke nok med det, dette stedet har også et spektakulært korallrev, eller vegg, med harde og myke koraller som strekker seg hele 1500 meter. Du kan se alt fra skater, sjøslanger og store groupers. Yongala er et utrolig spennende sted å dykke dersom du vil se noe helt spesielt i Det store barriererevet.

Thistlegorm, Rødehavet i Egypt

I Suez-bukten i Rødehavet i Egypt ligger det enda et historisk skipsvrak med navnet SS Thistlegorm. Det engelske lasteskipet som ble senket i 1941, under andre verdenskrig av tyske bombefly, kan utforskes på 18-30 meters dyp. Synligheten i havet er som regel ypperlig hele året rundt i dette området, så du kan utforske så mye du ønsker. Vraket er hjem til et utrolig stor mangfold av dyrearter, men dykkere tiltrekkes dette dykkerstedet på grunn av noe annet; Lasteskip er hele 126 meter langt, og du kan lett dykke rundt inne i vraket, hvor du kan ta en kikk på både gamle motorsykler og biler fra over 60 år siden. Et utrolig spennende dykk, som passer mer erfarne dykkere.

Search

Calendar

  december 2023
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

Arkiv

Kategorier

  • Inga kategorier