Gode tips og hva du bør tenke over for din dykkereise

admin      -

Gode tips og hva du bør tenke over for din dykkereise

Må jeg ha dykkersertifikat?

Ja. For å dykke må man ha dykkersertifikat eller dykkerkurs. Dersom du er en erfaren dykker, eller en som akkurat har tatt et kurs, er en dykkereise til Sørøst-Asia et must! Her finner du alt du kan tenke deg, og mer. Et deilig klima året rundt, nydelige strender, spennende kultur, og selvfølgelig de beste dykkestedene. Du kan også ta korte dykkerkurs mange steder når du først kommer frem i Sørøst-Asia. Et tips er å se at skolene som tilbyr kursene er registrert enten via Scuba Schools International (SSI) eller Professional Association of Diving Instructors (PADI). Dersom du reiser med venner som ikke har dykkersertifikat kan de ta et kurs, eller snorkle hvor som helst uten kurs og finne mye fint å se på også.

Hva trenger jeg av utstyr?

Drar du til Sørøst-Asia for å dykke er du ikke alene. Dette er et svært populært reisemål for denne slags aktivitet, og du vil ikke ha vanskeligheter med å finne dykkerklubber eller skoler hvor du kan låne utstyr som du trenger. Du kan pakke med deg din private våtdrakt, maske, svømmeføtter og andre mindre ting dersom du ønsker det. Det er også mulig å pakke med seg oksygenflasker på fly, men de må være tomme. De vil også ta opp mye av plassen i bagasjen din, og du må som regel betale ekstra for spesialbagasje eller mer for overvekt. Derfor kan det være lurt å leie oksygenflasker når du kommer frem, men du kan også leie alt av utstyr dersom du vil reise lett.

Hvor du bor kan også ha en innvirkning på om du trenger utstyr eller ikke. Bor du på et hotell som spesifikt tilbyr dykking som en aktivitet, og hvor de tar med gjestene sine i båt til gode dykkesteder, vil de ha utstyr til låns som del av disse turene. Om du derimot backpacker rundt i Sørøst-Asia og bor på motell eller hostell, må du som regel finne det meste selv. Siden dykking er svært populært her skal ikke dette være noe problem. Det er lett å forhøre seg hvor nærmeste dykkerklubb er, eller bare rusle ned til stranda. Her vil de låne deg utstyr dersom du er kvalifisert, og ta deg til ulike dykkersteder de tilbyr turer til for eksempel.

Den beste sesongen for dykking i Sørøst-Asia

Det er mulig å dykke i Sørøst-Asia nesten når som helst på året på grunn av det tropiske klimaet hvor temperaturen i vannet er like deilig som i luften. Merk likevel at land i området har heftige regnsesonger som kan føre med seg tyfoner og store uroligheter i havet. I denne tiden bør du unngå å dykke. Det er lurt å sjekke ut hvilken tid som er den beste og hvilken tid du bør unngå for din destinasjon. For eksempel i Indonesia er den beste sesongen fra april-November, mens i Thailand er den beste sesongen fra februar-mai. Regnsesongen er ulik over hele Asia, så det er lurt å sjekke dette for din destinasjon.

Search

Calendar

  december 2023
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

Arkiv

Kategorier

  • Inga kategorier