Dykking i Thailand – et paradis uten like

admin      -

Dykking i Thailand – et paradis uten like

Den beste dykkesesongen

Thailand er et ypperlig reisemål for dykking på grunn av det tropiske klimaet. Luften vil ha en temperatur på rundt 25-32 grader, og i vannet vil det være rundt deilige 29 grader. Det er derfor mulig å dykke her nesten når som helst på året, men merk at områder som Thailand har regnsesong fra juli-oktober. Regnsesonger kan føre med seg tyfoner og store uroligheter i havet, men som regel så vil det være en liten storm med nedbør på slutten av dagen eller over natten. For å være på den sikre siden kan det være lurt å unngå å reise dit for å dykke da, så sjekk hvilken tid som passer best for din reise og dine planer. Vi har også flere tips til din dykkereise. I Thailand er den beste og varmeste sesongen fra januar – april/mai. Vil du unngå den store turistsesongen bør du komme etter januar.

Dykkercruise – for de beste dykkeropplevelsene

Mange steder langs Thailands kyst tilbys det båter som tar deg ut til steder å dykke. Men ønsker du noe litt mer spesielt kan du bli med på dykkercruise på såkalte Liveaboard båter. Dette er større båter, ikke cruiseskip, hvor du kan booke turer på nett fra to til fire uker. Turene starter som regel enten i Phuket eller Khao Lak. Slik kan du bestemme dersom du bare vil på en liten rundreise, eller dedikere større deler av reisen din i Thailand til dykking. Disse båtene tar rundt 20 gjester per tur. På slike turer får du utforsket på dypere grunn, og se store korallrev eller til spennende vrak på bunnet av havdypet. Dykkercruise som dette er absolutt en lur og fantastisk måte å få med seg de beste dykkerstedene på.

De beste dykkerstedene i Thailand

Thailand har utallige steder å dykke på som hver for seg har noe spesielt å by på. Våre favoritter er Koh Tao og Koh Phi Phi som du kan lese litt om under. Men andre populære dykkersteder vi også vil nevne er Surin øyene, Similan øyene, Khao Lak, Phuket og Koh Lanta.

Koh Tao, som betyr skilpadde-øy på thai, ligger ved kysten av Thailand og er en svært populær destinasjon for dykking. Du kan dykke her til hvilken tid som helst på året, men unngå november og desember når det er mindre synlighet i vannet. Den beste tiden å dykke her er definitivt fra mars-mai. Her kan man kanskje få se noen skilpadder, og hvis du er heldig kanskje en stor hvalhai.

Koh Phi Phi er en øy som ligger mellom Phuket og Krabi, som er mest kjent som stranda fra «The Beach». Her kan du finne dykkerskoler i hopetall hvor man kan finne noe for en hver smak, enten om du er nybegynner eller erfaren dykker. Her vil du finne nydelige korallrev og yrende dyreliv. Men se opp for haier. Du kan dykke her når som helst på året, den beste tiden å dykke på er fra februar-mai.

Search

Calendar

  december 2023
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

Arkiv

Kategorier

  • Inga kategorier