Dykking på herlige Filipinene

admin      -

Dykking på herlige Filipinene

Filippinene består av over 7000 tropiske øyer som byr på det klareste vannet som er fullt av fargerike korallrev og et utrolig dyreliv. Dette er et dykkerparadis. Klimaet gjør Filippinene, som mange andre dykkersteder i Sørøst-Asia, til en absolutt favoritt. Det klare vannet og den hvite sanden gir optimal sikt i vannet under høysesonger. Du kan forvente en synlighet fra fem til hele 45 meter i vannet. Luften vil ha en temperatur på rundt 25-32 grader, og i vannet omtrent det samme. Derfor er det mulig å dykke nesten når som helst på året. Filippinene er inndelt i tre årstider, og har regnsesong med mye vind fra desember-mars. Høysesongen for dykking er fra april-juni, og fra juli-november har de enda en regnsesong, men da holder vannet seg varmt. Så husk på disse årstidene når du booker reisen din.

Dykkercruise – opplev de fantastiske øyene på Filippinene

Den enkleste måten å oppleve øyene og dykkestedene på Filippinene, er med båt. Dersom du bor på hotell vil disse ofte tilby båtturer for øyhopping som utforsker mange dykkesteder på en gang. Ønsker du noe litt mer spesielt kan du bli med på dykkercruise på såkalte Liveaboard båter. Dette er større båter, ikke cruiseskip, hvor turene har ulike lengder og tar rund 15-20 gjester. De fleste båtene er spesielt tilpasset for dykking. Utstyret er ofte inkludert i prisen for båtturen, men ikke alltid, så sjekk dette på forhånd. En slik båttur, eller dykkercruise, er en utrolig smart og uforglemmelig måte å få med seg de beste dykkerstedene på.

Monad Shoal og Amos Rock er best

Filippinene, som består av tusenvis av øyer, er det perfekte stedet for dykking. Uavhengig om du er en erfaren dykker eller du er helt ny, så vil Filippinene ha noe å tilby en hver smak og vanskelighetsgrad. Blant over 7000 øyer er det vanskelig å bestemme seg for favoritter, men valget har landet på Monad Shoal og Amos Rock, som du kan lese mer om under. Andre perler som vi vil nevne er Canyons på Puerto Galera, Manta Bowl på Donsol, Okikawa Maru på Palawan og Yapak på Boracay.Monad Shoal på øya Malapascua er den beste øya for spennende haidykking, dersom du har nervene for det. Thresher haier hører hjemme her, og man har nesten garanti for å se en av disse haiene med sin lange og distinkte hale. Du kan dykke på rundt 30 meter i dette området og det finnes mye spennende å utforske.

Amos Rock er en del av Tubbataharevet som er en beskyttet og isolert nasjonalpark i midten av Sulusjøen. Det er bare mulig å komme seg til Tubbataharevet via Liveaboard båter mellom mars og juni. Ikke nok med det er nasjonal parken også et verdensarv som kan smykke seg med rundt 600 arter fisker, 360 koraller, 11 typer haier og 13 hval- og delfin-arter. Du trenger med andre ord mer enn noen dager for å utforske dette utrolige undervannsparadiset.

Search

Calendar

  december 2023
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

Arkiv

Kategorier

  • Inga kategorier