Dykking i Kambodsja – en uutforsket perle

admin      -

Dykking i Kambodsja – en uutforsket perle

En nykommer på dykkefronten

Kambodsja er et nytt og spennende reisemål, men når det kommer til dykking er det nesten helt uutforsket. Her vil du finne urørt og nydelig marineliv som ligner Thailands dykkersteder, foruten alle turistene. Undervannsterrenget er bergete og byr på store korallrev og utallige arter av store og små fisker. Klimaet er perfekt for timelange dykketurer, men er også fantastisk for å snorkle siden du enkelt kan få en smakebit av hva som er under havoverflaten.

Best dykkesesong i Kambodsja

Kambodsja er et mindre kjent reisemål for dykking, men absolutt helt ypperlig. Klimaet i Kambodsja er svært likt de andre lendene i nærheten, som Thailand for eksempel, og har et deilig tropisk klima hvor luften har en temperatur på rundt 25-30 grader året rundt. Vannet har en temperatur rundt deilige 27-31 grader. Det er derfor mulig å dykke her nesten når som helst på året, men merk at områder som Kambodsja har sin beste sesong for dykking fra sent i oktober til slutten av juni.

Regnsesongen her er fra mai – oktober. Regnsesongene kan føre med seg tyfoner og store uroligheter i havet, men som regel så vil det være en liten storm med nedbør på slutten av dagen eller over natten. For å være på den sikre siden kan det være lurt å unngå å reise dit for å dykke da, så sjekk hvilken tid som passer best for din reise og dine planer.Synlighet i vannet er spesielt bra fra oktober-juni hvor man kan så en synlighet på opptil 40 meter. Det er også mange steder hvor havet er svært grunt. Det finnes heller ingen sterke strømmer i vannet, som gjør det lettere og for eksempel bare snorkle også. Store deler av stedene du kan dykke ved Kambodsjas kyst er mye grunnere enn andre steder i Sørøst-Asia, og er bare på rundt 15 meter. Dykkerstedene i Kambodsja utgjør en perfekt tur på både nybegynnere og erfarne dykkere. Det finnes mange dykkersenter langs kysten som tilbyr turer og utlån av utstyr.

De mest spennende dykkestedene i Kambodsja

Kambodsja har mange isolerte og uutforskete dykkersteder langs kysten og har noe for enhver smak å by på. Våre favoritter er Koh Sdach Archipelago og Koang Kang som du kan lese litt om under. Men andre populære dykkersteder vi også vil anbefale er Condor revet, Set Salam, Koh Tang og Koh Rong Samloem.

Koh Sdach Archipelago er en gjemt perle med et nydelig og uberørt korallrev med et yrende og fargerikt dyreliv. Er du heldig kan du kanskje få øye på noen djevelrokke, dragefisk eller skorpionfisk. Du kan forvente deg et riktig undervanns-paradis.Koang Kang er et fantastisk dykker-destinasjon med grunt vann som også gjør det ideelt å snorkle, slik at alle kan være med på å utforske det fantastiske undervannslivet. Dette er et sted som bør være på topplisten til alle dykkeentusiaster.

Search

Calendar

  december 2023
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

Arkiv

Kategorier

  • Inga kategorier