Dykking i Indonesia

admin      -

Dykking i Indonesia

Indonesia har over 17 000 øyer som byr på et utrolig bredt og spennende marine liv. Det er et paradis for alle dykkere, og passer både for nybegynnere og erfarne dykkere. Her kan du oppleve alt fra fargerike korallrev, spennende vrak og et pittoresk dyreliv.

Når er det best å dykke i Indonesia?

Som Filippinene og andre land i Sørøst-Asia har Indonesia et tropisk klima året rundt. Temperaturene ligger på rundt 23-35 grader med høysesong fra april-desember. Rundt Indonesias øyer finnes det strømmer i havet, men du vil som regel få opplæring eller tips på hvordan å dykke i strømmer. Likevel er Indonesia et utmerket sted å lære seg å dykke. Mange steder tilbyr dykkerkurs, turer og utlån av utstyr. Du kan forvente deg en temperatur på 22-28 grader i vannet. I regnsesongen, desember-mars, er det noe kaldere i luften og vannet, og flere stormer og regn. Det kan være lurt å unngå å reise hit for å dykke i regnsesongen, så tenk over dette når du skal bestille turen dit hit.

Liveaboard – den beste måte å oppleve hva Indonesia har å by på

Indonesia har over 17 000 øyer å velge mellom og den beste måten å ta seg rundt på er ved hjelp av båt, og da vil vi virkelig anbefale et «dykkercruise». Dykkercruise, med Liveaboard båter, vil ta deg til noen av Indonesias fineste øyer for dykking. Båtene er store, men er ikke cruiseskip, og tar rundt 15-20 gjester. Du kan booke turer som varer fra bare noen dager til flere uker. Slik kan du bestemme dersom du bare vil på en liten rundreise, eller dedikere større deler av reisen din i Indonesia til dykking. Ta en tur til Bali, Komodo, Raja Ampat eller Øst-Timor. Dykkercruise som dette er absolutt en lur og fantastisk måte å få med seg de beste dykkerstedene på. I tillegg er det en svært sosial måte å oppleve hva Indonesia har å by på, og få møte andre dykkere med samme interesse som deg.

Hvor er det best å dykke i Indonesia?

Indonesia er lokalisert i midten av «koralltrekanten», så du kan forvente deg det aller beste. Indonesia er ikke bare rikt på korallrev, men byr på spektakulære dyrearter i havet, spennende nattdykking, utrolig veggdykkin, og dykking etter vrak fra andre verdenskrig. Det er vanskelig å velge, men du kan lese litt om våre favoritter under. Andre svært populære dykkersteder er Bunaken, Lembeh, Bali, Giliøyene og Bandaøyene.Raja Ampat er en isolert øygruppe som består av rundt 1500 øyer, omringet av nydelige rev i havet. Du kan dykke mellom alle de små øyene, og utforske det yrende dyrelivet hvor du kanskje får øye på noen små pygmesjøhester eller djevelrokker.

Komodo som er kjent for å være hjem til komododrager, eller veraner, er et av de beste dykkerstedene i verden. Du kan lettest utforske Komodo med Liveaboard båter eller bare dykke rett ut fra kysten. Den beste tiden å reise hit på et definitivt mellom mai-oktober. Her kan du forvente å se et utrolig dyreliv blant nydelige korallrev. Kanskje du får øye på nonen revhaier eller djevelskater.

Search

Calendar

  september 2023
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  

Arkiv

Kategorier

  • Inga kategorier