Rødehavet

Sudan

Sudan er det største landet i Afrika med mer en 28 millioner mennesker, men det er ikke satt på turistkartet takket være en lang historie med krig. Sudans kyststrekning mot Rødehavet er på mange hundrede kilometer og strekker seg fra Egypt til Eritrea.

Dykkingen i Sudan er veldig forskjellig fra Egypt da de aller fleste revene er urørte. Dykketurene hit krever mye mer organisering, men er virkelig verdt det ! Nå er Sudan endelig åpnet for oss dykkere og det er en opplevelse for livet å kunne oppleve alle de virkelig store fiskene som du ikke ser i Egyptisk farvann.

Sudans kystlinje er delt i den nordre og den søndre delen av kystbyen Port Sudan. Port Sudan er utgangspunktet for de fleste dykketurene hit. (unntak for Royal Evolutions 14 dagers safarie som har utgangspunkt fra Port Ghalib, Egypt).

Flestparten av liveabord båtene går den nordre ruten. Disse går på vellkjente dykkeplasser som Shaab Rumi, Sanganeb og Angarosh ('mother of all sharks') Da disse er highlightene på nord ruten. Dette er garanter plasser med dykking i øverste verdensklasse.

På våren vil Mesharifa Island være et sikkerstikk for dykking med manta. The Umbria wreck, rett ved Port Sudan, er et av de beste vrakene for dykking i Rødehavet.

Revene sør i Sudan er lite utforsket, men sakte men sikkert blir en bedre kjennt. Det ser ut som om området har mye hai og et fantastisk marint dyre og fiskeliv.

Suakin Archipelago sør av Port Sudan er stort sett ikke dykket på. Nye skjulte rev og spenningen med det uoppdagede gjør området veldig spessiellt. Flere av revene har ikke navn, og er heller ikke merket på kartene. De er bare avmerket på GPSen. Dette er virkelig oppdagelses dykking. Mestparten av øyene og revene kommer rett opp fra de store dypene som igjen gjør dette til perfekte steder for å se de store fiskene som finnes ute i havet. Hindi Gidir, Jibna, Shaab Anbar, Leary, Protector er noen av revene på den Sudanske Rødehavskysten som garantert vil gi deg spektakulære dykk.

 

Jeg ønsker å bestemme dato for reisen selv!

 

Bildegalleri

dyp vrakdykking dykkeleir rødehavet dykking maldivene kuredu øy skilpadde dykking i rødehavet