Rødehavet

Egypt

I den nordre delen av Rødehavet finner du Sinai halvøyen som deler Suez gulfen fra Aqaba gulfen og som skaper et unikt unndervannsmiljø som tilbyr dykking i verdensklasse. Området har ikke bare fantastiske undervannsrev med et yrende dyre og fiskeliv - her finner du også mengder av gamle og nye skipsvrak.

Den søndre spissen av Sinaihalvøyen er vellkjent som Ras Mohammed nasjonal park. Kjent for sine store vegger med et fantastisk rikt undervannsliv som tilbyr oss super dykking.

Østsiden kontra vestsiden av Sinai har store georafiske forskjeller.

Sjøen i Aqaba gulfen opp til østsiden av Sinai er dyp, noen plasser opp til 2 kilometers dybde. I det grunne Tiran stredet kommer 4 uforventede korall rev opp fra dypet, Gordon, Thomas, Woodhouse og Jacson. Når strømmen blir presset rundt disse revene har forholdene skapt et spetaktulært dykkemiljø, vegger overgrod med softkoraller i alle regnbuens farver, dype kløfter og store korall gårder. Disse revene tiltrekker seg også et stort antall og variasjon av marint undervannsliv, innkludert white tip rev hai og grå revhai samt den store hammerhodehaien som ofte er på besøk under sommer månedene.

Suez gulfen og dens vestre del har en av verdens største konsentrasjon av skipsvrak som er funnet i verden. Da denne delen av Rødehavet er relativt grunn kan de fleste av vrakene dykkes på av sportsdykkere.

Det østlige rev komplekset består av Shaab Mahmood, Shag Rock og Shaab Ali, og det vestre revkomplekset består av Abu Nuhas, Gubal Islands og Ashrafi Islands opptil the Gubal Straits, sjøleden som fører til Suez og Mediterranean. Gjennom tidene har dette vært en viktig handelsrute selv før Suezkanalen ble åpnet, og mange skip har gått ned på disse reven.

I nord ligger det fortsatt mange uoppdagede vrak, spessiellt i området fra Ashrafi øyene til Ras Gharib. Vi har mer en 40 GPS posisjoner på vrak i dette området, mange av disse er det ennå ikke dykket på.

Sør

Den søndre delen av Rødehavet ansees som det beste området mellom Hurghada og grensen til Sudan, 600 kilometer med øde og gold kystlinje, bebodd av en av verdens rikeste marine miljøer.

Området er fortsatt lite utviklet, alikavell milevis med øde landskap gjør en forfriskende forandring fra de mer utviklede turiststedene i nord. Kysten i seg selv er begrodd av store uoppdagede rike rev, bebodd av store antall fiskearter, hard og softkoraller på veggene som dropper ned i dypet.

The South Safaris dekker området fra Marsa Alam til Ras Banas. Ute på sjøens dypvannsrev som Elphinstone, Samadai, Shaab Sharm vil du finne imponerende vegger, platåer bebodd av mengder med marint liv og soft koraller samt et stort utvalg av større sjødyr, herunder flere haiarter.

Langs den sandaktige kystlinjen i små bukter kan du med litt hell få oppleve den skjeldene sjøkuen (dugong). Her er det vanlig å få se de store grønne skilpaddene forsyne seg av sjøgresset. Ofte ser vi også gitar hay og forskjellige rokker her.

Fury Shoal rev systemet tilbyr mange forskjellige typer dykk. Det er laget av en serie bestående av 27 rev som kommer opp av havet. Reven omgis av flotte vegger som går ned i dypet, korall hager, små huler og grotter. Delfiner, skilpadder og rokker er vanlige her sammen med mengder av korall fisker. I området ligger også mange vrak som feks. Tien Hsing, The Turbo, The Hamada og Andamantia K.

The Deep South området regnes fra Ras Banas til St. Johns og Abu Fendera. Rev systemet til St Johns dekker et område på ca 20 kvadrat kilometer. Her finner du også fantastiske vegger som faller ned i dypet, nydelige platåer og enorme hager med stein koraller. Her finner du stimer med store frittsvømmende fisker, Jackfish, tunfisk, barracudaer, napoleonfisker, store murener og skilpadder. Stedet er også hjemmet til enorme stimer av revfisker i fantastiske farver. Det er heller ikke uvanlig å oppleve nysgjerrige delfiner, flere haiarter samt besøkende mantaer her.

Abu Fendera er nesten på grensen til Sudan og tilbyr deg urørte rev med utrolige områder med hard og myk koraller samt en vannvittig variasjon med marint dyre og planteliv. Dykkestedene her er generellt veldig rolige på grunn av beligenheten.

South Safaris har avgang fra Port Ghalib, Marsa Alam, eller fra Hamata.

 

Jeg ønsker å bestemme dato for reisen selv!

 

Bildegalleri

vrakdykking rødehavet vrak vrakdykking i rødehavet manta maldivene kuredu øy rødehavet dykking fra land