Liveaboard i Egypt

The soutern Red sea regnes for å være det ørkenområdet som strekker seg 600 kilometer fra Hurghada og ned til den Sudanske grensen. I motsetning til ørkenens stillhet finner du her et av verdens rikeste marine undervannsliv. Tusener på tusener av farverike fisker, mange vrak samt enorme korall forekomster.

The soutern Red sea regnes for å være det ørkenområdet som strekker seg 600 kilometer fra Hurghada og ned til den Sudanske grensen. I motsetning til ørkenens stillhet finner du her et av verdens rikeste marine undervannsliv. Tusener på tusener av farverike fisker, mange vrak samt enorme korall forekomster.

Internasjonallt regnes dette for å være det beste området for liveabord i Egypt. Den første smakebiten av området får en ved dykking i Hurghada, men jo lengere sør en drar jo bedre blir det.

Red Sea South

Våre liveabord turer i området er "The south safaris" samt "deep south safaris"

På south safaris ruten starter vi med dykking i Marsa Alam og turen går helt ned til Ras Banas. Ute i det dype havet besøker vi flere kjente rev som kommer opp fra mange hundre meters dyp, slik som Elphinstone, Samadai og Shaab Sharm. Her finner du store flotte forkomster av farverike stein og mykkoraller, mengder av korallfisker og ikke minst de store dyphavsfiskene som er innom for å sjekke revene.

Langs land ligger det lange sandbanker og er du riktig heldig finner vi Manati (sjøku) som ligger bedagelig å beiter på sjøgresset i de lune vikene. Det sier seg selv at du ønsker å dykke så mye som mulig på disse liveabordturene og derfor anbefaler vi deg å dykke med Nitrox. På våre liveabord turer hit er det ikke tillegg i prisen for nitroxdykking. Har du ikke Nitroxsertifikat anbefaler vi deg å kontakte ditt lokale dykkesenter for å ta PADI`s enriched air kurs. Dette PADI kurset er rent teoretisk og kan gjøres på noen kveldstimer.

Fury Shoal

Videre så går vår liveabord tur til rev systemet Fury Shoal, som består av 27 undervannsrev. Her kan en gjøre alle typer av dykking. Du finner flotte dropp offs, et rikt undervannsliv for foto og film, vrak samt områder med rolig strømdykking - området er som skapt for de som ønsker å besøke alle deltagerne i NEMO filmen. Delfiner, flere haityper, skilpadder, murener, tunfisk samt store stimer av revfisk er noe av det undervannslivet som er vanlig her.

Deep South

The "deep south" ruten regnes fra området rundt Ras Banas og ned til St. Johns og Abu Fendera, på grensen mot Sudan. Dykkingen i området er ganske lik de ovenfor omtalte revene men her finner du rev som det nesten ikke har vært dykket på da de er lite tilgjengelige. Undervannslivet er muligens enda rikere da de er mer værutsatte og dette gjør at en oftere ser de virkelige store fiskene som mantaer, hammerhodehai m.m. Etter å ha vært her forstår du hvorfor så mange, gang etter gang gjør sin dykking i Rødehavet. Dette er uten tvil noe av den beste dykkingen i verden.

Bli med på våre neste turer som du finner og opplev dykking i verdensklasse.

 

Mer artikler

 

Bildegalleri

dyp vrakdykking dykkeleir rødehavet dykking maldivene kuredu øy skilpadde dykking i rødehavet