Dykking i Rødehavet

Når dykkere for første gang reiser på dykkeferie til Rødehavet må de ta stilling til om de ønsker dagsturer med dykking eller om det er en liveabord tur de ønsker.

Når dykkere for første gang reiser på dykkeferie til Rødehavet må de ta stilling til om de ønsker dagsturer med dykking eller om det er en liveabord tur de ønsker.

Liveaboard

Liveabord i Rødehavet er et enkelt valg hvis det er den ultimate dykketuren en ønsker. Først og fremst fordi at de aller beste dykkedestinasjonene ligger såpass langt fra Sharm El Sheik, Hurghada og de andre turistbyene, at det blir alt for lange transportetapper hver dag. Videre får du mere dykking på en liveabord i Egypt.

Normalt gjør vi tre til fire dykk pr. dag. Slitsomt? Nei, for du bor på dykkeplattformen, kan ligge i din egen køye når du ønsker det, maten blir servert mellom dykkene og luftfylling og utstyret blir ordnet av mannskapet. Enklere kan det ikke bli! Du dykker i et av verdens beste undervannsmiljøer når det måtte passe deg.

Ikke liveaboard

Når skal du ikke bestille liveabord ved dykkereise til Rødehavet? Først og fremst hvis du reiser sammen med ikke dykkere. Det kan lett bli lange kjedelige dager ombord for din medpassasjer som får lite å ta seg til - i hvertfall hvis vedkommede ikke er svært så glad i snorkling. Videre er det flott å bo på land for de som ønsker å reise litt rundt i Egypt og som ikke har dykkingen som hovedmål for ferien. Leter du etter full fest og lange netter er heller ikke liveabord tur i Rødehavet å anbefale.

Lykke til!

 

Mer artikler

 

Bildegalleri

dyp vrakdykking dykkeleir rødehavet dykking maldivene kuredu øy skilpadde dykking i rødehavet